Primer cap de setmana 7%







El llibre

Barcelona, 2010. Un revivent observa la ciutat des de la part alta mentre xucla la sang d’una rata. En el món humà ja no hi ha lloc pels ésser màgics i varis personatges partiran en un viatge des de Barcelona fins als Pirineus a la recerca d’un món mític:  Siònia, on encara pot  quedar espai per a ells. Però el camí no serà fàcil. Per obrir la porta  de Siònia cal el llibre blanc, que pot predir el futur i es cobdiciat per molts.  Els protagonistes, una dona d’aigua, Niela i un revivent, Conrad es trobaran amb mil i un entrebancs entre tots aquells que volen  el poder del llibre. I tot això sense oblidar la persecució d’ordre dels pedrescremades que des de temps immemorials han perseguit els ésser màgics fins gairebé la seva total anihilació. Una història on humans, éssers màgics i fins i tot els deus s’enfronten per la seva supervivència.
La Niela és una dona d'aigua que viu entre els humans i que ha perdut gran part dels poders que li atorgava la seva condició de fada. No estava segura de com havia perdut els seus dons. De fet, no recordava el moment en que va deixar de respirar sota l’aigua, però la realitat es que feia molt de temps que no podia viure en una cova sota les aigües, i per això ara vivia a L’Hospitalet, treballava en una comissaria,  tenia un pis  i anava a comprar al condis del davant.
El seu treball a la  comissaria dels mossos a Barcelona li permet trobar a un vampir en el que està interessada. Aconsegueix d'aquest, la seva paraula per tal que l'ajudi en una recerca d'un llibre mític que li ha de proporcionar la clau per arribar a Siònia. Terra dels éssers màgics on espera poder guarir-se i tornar a la condició plena de goja. En aquest viatge per la geografia catalana actual la Niela comptarà amb l'ajuda dels amics del vampir i dels d'ella mateixa, enfrontant-se a la Llura Marquet, matriarca dels pedrescremades, que desitja trobar el mateix llibre per deixar sense futur als éssers màgics, perpetuant una guerra que dura segles.
L'eix de la novel·la és el viatge iniciàtic, la recerca d'un desig últim que comportarà descobriments i aliances impensables en els protagonistes, trient a la llum pulsions, sentiments i actes que en un inici no creurien com a propis. Al final, el premi per aconseguir aquesta fita, no és tant acomplir-ho, si no el procés que els ha dut a emprendre aquesta tasca.
Pel camí la recerca deixa víctimes, desencisos i traïcions, però també proves d'amistat, amor i confiança.
Trobar Siònia afectarà als personatges de maneres ben diferents, dons res és gratuït, i tot demana un sacrifici. Sacrifici que la goja fa de bona gana, però que pel vampir suposa una doble traïció: la de l’amistat i la del destí.

Entrades populars d'aquest blog

Presentació interectiva de Catalunya Mítica

El Plagi. Sílvia Romero