Petites tertúlies Bait - al kutub Timbuctú



Petites tertúlies Bait - al kutub Timbuctú

Un dels costums que va donar fama durant l’edat mitjana a Europa a les  llunyanes Bait-al kutub ( o locals de llibres) de les ciutats de Timbuctú i de Djené, fou com savis i erudits es reunien a l’ombra de les seves parets  asseguts amb estores  de joncs per parlar sobre les seves lectures.  És una de les noticies més antigues que tenim d’una tertúlia literària, costum que encara es conserva avui dia. La llunyana i exòtica Timbuctú ens convida doncs a la lectura i el comentari,  lectures distintes, algunes fora dels circuïts habituals, altres desconegudes totalment, altres clàssiques, però sempre referents culturals i/o socials.  Des d’aquesta perspectiva Orciny Books i Serveis Educatius Carles Canudas us conviden a les seves petites tertúlies online on us  prestem les nostres modernes estores  virtuals, les nostres pàgines al facebook per discutir, xerrar, interpretar o criticar diferents propostes literàries, des del còmic al microconte i des de el terror, a les memòries.
Serveis Educatius i OrcinyBooks  s’han unit  doncs per organitzar tertúlies online en català per convidar a la lectura d'autors clàssics i catalans contemporanis, de tots els gèneres, però especialment fantasia , terror i ciència ficció.
Cada mes durant el 2on o 3er dilluns de mes  a les 20 hores, us convocarem alternativament a la pàgina de facebook Espailectura i Orciny Books per comentar una proposta literària.

Així que ja sabeu, teniu ganes de parlar de llibres, Petites tertúlies Bait - al kutub Timbuctú, es el vostre espai.
La primera proposta és Farenheit 471 de Ray Bradbury el proper  15 de setembre a les 20 hores a espailectura de facebook, esperem la vostra participació!!!

[I si voleu saber alguna cosa de les biblioteques de Timbuctú centre cultural i intel·lectual durant tota l’edat mitjana i considerada l’Alexandria de l’Àfrica negra aquí teniu una ressenya: http://caxigalinas.blogspot.com.es/2013/05/tombuctu-y-el-fondo-kati-o-biblioteca.html]

Pàgines de Facebook: Espailectura, Orciny Books
Twiter: @eowin32002 @orcinybooks #timbuctu

Entrades populars d'aquest blog

Presentació interectiva de Catalunya Mítica

El Plagi. Sílvia Romero