Lectures a la fresca: noves propostes de tallers d'incentivació lectora per adults




Sessions de tria i remena



Treballar a la tertúlia no des d’un títol concret que obligui a una lectura i un calendari concret, sinó a ser tastaolletes, proposant la tertúlia a partir de comentaris, i lectures de petits tastets de llibres  i incentivar  la lectura i partir especialment des de les seves pròpies recomanacions entre tots els assistents.








Recordes quan....?

Taller d'escriptura  de microcontes per a gent gran on  el microconte apareix com eina per fomentar l’hàbit de l’escriptura  i de la lectura i del pensament estructurat amb la gent gran. 


 En una societat ràpida com la nostra, on cada cop és menys habitual el fet  poder detenir-se  un instant a repensar, a escriure una carta, o comunicar-te simplement amb el veí, es cada cop més habitual que els adults usem facebook o whatsapp en les nostres  relacions interpersonals. El  microconte és pels adults una forma dinàmica de donar forma a aquests pensaments i ajudar-nos  a establir mecàniques del llenguatge, buscant aquella paraula que just pot donar el tomb a un microrelat, quan  amb l’estrès diari i el cansament cada cop usem un llenguatge més empobrit.  En aquest món on tot és ràpid i  la imatge impera per sobre de la paraula, treballar en la lectura tranquil·la, en la capacitat de concentració i en l’ús del llenguatge en per exemple 140 caràcters és un exercici adequat tant per joves com per grans.

És així doncs que aquest petit taller de microrelats a través de les xarxes socials, o en un simple paper està pensat per treballar en  grups d’edat amplis, des dels joves que poden ampliar les seves competències lectores, però també pels adults que necessiten aquell instant per posar ordre als seus pensaments del dia a dia, o per aquells que amb l’edat ens va bé exercitar el llenguatge i mantenir activa la ment.




Entrades populars d'aquest blog

Presentació interectiva de Catalunya Mítica

Estimades Màquines, Efendi, La primera Onada i Forvid, lectures d'autores, pel #BingoCifiCat