Redondo no convenç



Tot i estar traduït a moltes llengües i haver venut  milers de llibres, El Guardian invisible no ha convençut als usuaris de Viu la lectura.


Tots han acceptat que l’autora ens fa volar ràpidament fins al final i que el llenguatge fàcil i ràpid no fa difícil la lectura, però un cop llegit deixa un gust agrí:

Els personatges són plans i tots molt similars, la trama es simplista i molts cops sense gaire sentit, les dades s’avoquen enciclopèdicament, i el final, sobre tot el final el troben totalment fora de lloc. Una persona que encobreix un assassinat, no només no se la castiga si no que no sembla importar gaire el que ha fet? No entrarem en detalls per no fer spoilers, però vaja que el final ha estat el que més ha deixat un mal de gust de boca als nostres usuaris.

Un dels usuaris ens deia com acabava de llegir un llibre de Gerrald Durrell que amb un tema d'assaig i senzill però amb una forma poètica i amb una visió psicològica de l'entorn té una riquesa de llenguatge i una profunditat argumental que hom no troba en una llibre com el Guardian Invisible tot i que el format policíac i l'argument de la tradició cultural de Navarra, podria tenir una riquesa argumental i de personatges que no han trobat en aquest llibre.



Redondo,  ha estat un entreteniment, han dit altres usuàries, però no un llibre que porti a la reflexió i que perduri més enllà de la seva lectura. De vegades necessitem aquest tipus de lectures, per passar l'estona, però no deixen rastre, dient.

Vaja, que malgrat que ha estat un bet seller amb un èxit increïble amb tota la seva trilogia i que ha acabat amb un Premi Planeta per la seva nova obra, la veritat es que a Viu la lectura. No ha convençut!


Redondo a la Biblioteca de la Roca: Viu la lectura


Entrades populars d'aquest blog

Presentació interectiva de Catalunya Mítica

El Plagi. Sílvia Romero